Felsökning och reparation av en tvättmaskin

Felsökning och reparation av en tvättmaskin

Om du är van att använda tvättmaskinen ofta en av de sista saker du vill göra när det slutar fungera eller fel är att ta dina kläder till en tvättomat . Betala en apparat reparatör att fixa maskinen inte är ett mycket tilltalande alternativ heller . Överväg felsökning och reparationer av tvättmaskinen själv . Med ett par leveranser och vissa instruktioner kan du felsöka och reparera din tvättmaskin och ha den i drift igen på nolltid

Du behöver : .
Level
Wrench.


1 .
Kontrollera att tvättmaskinen är ansluten till vägguttaget om den inte kommer att köras . Kontrollera också för en trasig säkring på banan rutan i ditt hem . Byt säkring om så behövs .
2 .
Se om inloppet skärmarna är blockerade Om tvättmaskinen inte kommer att fylla . Skärmarna ligger oftast i slutet av vattenslangen . Du kanske måste ta bort den bakre panelen att nå dem . Rengör och byt dem vid behov .
3 .
Undersök timern på den främre kontrollpanelen för att se om det fungerar genom att ställa den. Om det inte rör sig , fungerar den inte . Ring en apparat reparatör att fixa det .
4 .
Om tvättmaskinen inte kommer att snurra eller agitera , se om kläder är obalanserad och har fastnat i trumman . Fastnat kläder kan också orsaka tvättmaskinen att skallra och flytta ur balans eller " gå. " Om ordna kläderna i trumman inte stoppa brickan från rysning , se till att maskinen sitter nivå . Balansera den med en nivå om så behövs .
5 .
Titta på avloppsslangen om tvättmaskinen inte kommer att tömmas. Avloppsslangen ska komma från baksidan av tvättmaskinen i en slask handfat eller golvbrunn . Se om avloppsslangen är vikt , och räta ut den om den är .
6 .
Undersök slangar från brickan om tvättmaskinen läcker . Leta efter sprickor , läckande eller slitna slangar . Dra åt slangklämmorna med en skiftnyckel , eller ersätt slangarna vid behov genom att följa anvisningarna i din instruktionsbok .

tips och varningar


 • att förhindra en eventuell översvämning från läckande slangar som sprack , installera ingen burst nät av rostfritt stål slangar med spak-typ avstängningsventil . Dessa ventiler gör det bekvämt att stänga av varmt och kallt vatten kranar i mellan tvätt dagar , enligt Dan Vandervort av HomeTips. com .
 • Använd alltid rätt mängd diskmedel för din bricka och vattnets hårdhet.
 • Lägg inte för mycket kläder i tvätten på en gång , eller du kan överbelasta det .


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort tätningen agitatorn nav på en bricka GE
  Felsökning av en Panasonic vakuum
  felsökning en elektrisk tändare på gasspis
  instruktioner för en Honeywell termostat
  hur du installerar en gasförsörjning för en torktumlare
  Kan jag bränna popcorn i en pelletskamin ?
  installationsinformationen för diskmaskiner
  hur du infogar ett kök köksfläkt
  majs brännare spisar vs träpellets
  hur man byter en vattenslang på ett kylskåp