hur en självrengörande ugn fungerar

hur en självrengörande ugn fungerar

Självrengörande ugnar är ett praktiskt verktyg i det moderna köket . Genom att använda extremt höga temperaturer , självrengörande ugnar bränna bort fläckar och mat uppehålla från ugnen . Köra självrengörande cykel kan spara timmar av skrubber och skrapa

Temperatur

Temperaturen är nyckeln i självrengörande ugnar . Även om alla märken och typer varierar , de flesta självrengörande ugnar värme till mellan 800 och 1. 000 grader Fahrenheit och förbli så i flera timmar . Denna extremt hög värme förbränner något bränt på mat i ugnen .

Tid

självrengörande cykel på en ugn i allmänhet tar flera timmar att slutföra. Ugnen stannar vid hög temperatur under cirka två timmar . Ugnen tar också ett par timmar att värma upp, och ett par mer för att svalna . Hela processen kan ta upp till sex timmar . Under denna period ugnen är " låst " och kan inte öppnas förrän det har nått en säker temperatur .

Säkerhet

På grund av de inblandade extremt höga temperaturer , är det viktigt att vara försiktig när du kör den självrengörande ugn . Kör aldrig den medan du är ute ur huset eller sover . Använd inte självrengörande funktion med kommersiell ugnsrengöringsmedel , som många är brandfarliga . Läs noga igenom din ugn är självrengörande instruktionerna för att se om du bör ta bort galler innan du kör cykeln-. olika märken varierar

Efter rengöring

När ugnen har nått en säker temperatur kan luckan öppnas. Smuts och skräp kommer att ha förvandlats till en vit aska . Detta kan borstas bort med en fuktig trasa när ugnen är helt cool . Du kan köra den självrensande cykel så ofta du vill . Om du inte kan hitta tid att köra en hel rengöring , början till slut , bara ren ugnen som vanligt med såpvatten eller ugn rengöringsprodukter.


Relaterade artiklar


den genomsnittliga kostnaden för att åtgärda en torktumlare
frågor om glödlampor
hur reparera problem med en TV
verktyg för TV reparation
hur man ändrar Bissell vakuum påsar
fördelarna med bänkskivan mikrovågor
gas grillning tips & tekniker
hur man rengör en KitchenAid kaffekvarn
Felsöka en bubbelpool duett elektrisk tork
hur man installerar ett trådlöst hem system teater ljud