hur man sköter om en fanér counter- höjd bord

hur man sköter om en fanér counter- höjd bord

Säg orden " träfanér " för de flesta människor och du får en ringlad -lip utseende äckel tillbaka. Dessa ord används nästan uteslutande för att beskriva den tunna , ibland konstlade ark tillämpas på billig plywood , men den vackraste Hepplewhite och Chippendalemöbler planer runt det mest avancerade palats är gjorda med faner . Det är inte svårt att ta hand om fasader , men det finns en skillnad mellan att ta hand om äkta trä faner och lövtunna ark faner . Ändå om du har ovärderliga antikviteter eller montera det själv- möbler , kommer att ta hand om fasader hålla dem letar nytt .

Du behöver :
Clean , luddfri duk
. Mild diskmedel.
Skål.
Vatten.
Pappershanddukar.
Möbelpolish.
Trä tvål .


1 .
Placera fanér counter-höjd bord ur vägen av förslag och direkt solljus . Det är också en bra idé att hålla den borta från tung gångtrafik . Folk förväntar sig inte ett bord att vara att höga , och är därför mer sannolikt att stöta sina armbågar i hörnen .
2 .
Rengör din fanér bordet av damning det en till två gånger en vecka med en mjuk , torr trasa , oavsett vilken typ av fanér det är . Fin sand kan repa ytan , och ju mer repor , desto mer risk för att vätska kan sippra igenom till träet nedan .
3 .
Behandla utsläpp genom att torka upp dem omedelbart med hushållspapper. Det värsta ska hända med fanér möbler för vätskor sippra ut under faner och mjuka upp limmet , vilket kan orsaka fanér att lyfta . Detta är ett mindre problem på dyr träfanér , men det kan hända.
4 .
Ren torkad utsläpp genom att lägga till 2-3 sprutar av mild diskmedel till en skål med varmt vatten . Doppa en ren trasa i det och vrid ur den helt . Gnid torkade spill tills det lossnar , torka av resten av bordet och sedan torka den med en ren trasa.
5 .
polska tabeller som har äkta trä faner på samma sätt som du skulle polera trä . Inte alla fasader är gjorda av falska material , ibland ett tunt lager av dyra trä som lönn eller körsbär ligger på över billigare trä för att hålla kostnaderna nere , eller på grund av styrka och hållbarhet. Använd en mjuk , ren trasa och en spray lack eller olja tvål . Alltid spraya rengöringsmedlet på duken , aldrig bordet .
6 .
Rengör benen på din fanér counter-höjd bord varje gång du damm toppen . Benen på faner tabeller är mer synliga än på soffbord eller tabeller slut , så titta in för spindelnät och droppar från spill .

tips och varningar


 • reparera repor med en trä markör , krita eller klistra vax smörjas in i början med en ren trasa .
 • Undvik att använda spray lack på en rabatt faner bord köpt från en stor-box butik , för den polska kan orsaka finish till molnet .


 • Relaterade artiklar


  vad är det bästa sättet att torka en madrass ?
  hur man ska uppnå ett faux antikbehandling
  byggplaner för våningssängar
  hur man väljer bambu stolar
  hur man gör en dagbädd från en sänggavel
  hur du designa din egen matbord
  DIY trä Hyllsystem
  hur du tar bort färgfläckar från trä
  hur man klä barstolar
  naturlatex kontra syntetisk latex madrasser