hur man avsluta en trä köksbord

hur man avsluta en trä köksbord

Massivt trä möbler är en vacker och långvariga inredning alternativ för alla hem och vardagsrum. Massivt trä köksbord , att när du är klar av ägaren med stolthet och noggrann uppmärksamhet detaljer , automatiskt bli en släktklenod pjäs som kommer att uppskattas av många år framöver . Familjemedlemmar och vänner kommer att njuta av klassisk skönhet av säd mönster i skogen när en klar yta tillämpas , som beskrivs häri . Många familjen kommer att bedrivas på köksbordet , från mat till läxor , skapa minnen som varar mer än en livstid .

Du behöver :
bockar (ett par )
. Stainable Trä.
Palm eller planslip .
150-slippapper.
220-slippapper.
Tryckluft.
Tack trasa.
Bets ( olje-eller vattenbaserad ) .
Skum borstar.
Ren trasa lump.
Klar trä finish ( polyuretan , shellack eller lack ) .
220-slippapper polering pad .


1 .
Ta bort benen från bordet-top om de fortfarande är anslutna och lägg bordsskivan på ett par bockar i en område som är stort nog att låta dig arbeta i ytterkanten av tabellen .
2 .
Titta över bordet för att se om det finns några repor , bucklor , hack eller andra problem i skogen . Fyll några brister med en trä filler. Om du planerar att färga trä , vara säker på Trä är stainable . Om du planerar att måla bordet , det spelar ingen roll om Trä är stainable eller inte . Använd en palm slipmaskin eller en planslip till sand över Trä och alla ytor i tabellen med finish slippapper (150-eller 220-sandpapper ) .
3
bort . sågspånet med tryckluft . Kontrollera att det finns tillräcklig ventilation i rummet så det mesta av damm kan blåsas ut medan dammet fortfarande är luftburna . Använd en trasa tack för att ta bort eventuellt kvarvarande damm från träytan.
4 .
Applicera bets enligt specifikationerna på burken . Generellt behöver du latexhandskar och applicera fläcken med en skum borste . Låt fläcken att sitta på trä för ett par minuter så att den kan helt och hållet absorberat in i träet . Avlägsna överflödigt fläcken med en ren trasa trasa . Applicera fläcken i små områden åt gången . Låt fläcken torka helt ( oljebaserad bets tar minst åtta timmar att torka , vattenbaserade fläckar ta ungefär en timme för att torka ) .
5
Applicera en klar yta till . det färgade trä . Klar yta kan användas med skum borstar eller med en ren trasa trasa . Se upp för droppar och rinner . Dessa är mycket svåra att avlägsna när finish har torkat . Olika typer av finish tillämpas på lite olika sätt . Följ instruktionerna på burken . När du använder lack , vara säker på att det finns tillräcklig ventilation. Använd fläktar för att cirkulera luften så rök inte är tillåtna att bygga upp i rummet . Låt finish torka helt innan ett efterföljande skikt . Det kan borde säga hur lång tid det kommer att ta slut för att torka .
6 .
Buff första lagret avsluta med ett 220- slippapper kratsning pad efter den första tydliga täckfärg har torkat . Ta bort damm som skapats av pad med ett häftstift trasa .
7 .
Applicera ett andra skikt av klar finish på samma sätt som användes för att tillämpa första lagret . Re-buff andra strykningen av tydliga finish och mellan alla efterföljande klarlack finish så att det färdiga ytor släta vid beröring när jobbet är klart .

tips och varningar


 • Om du inte polera den klara yta mellan lagren , kommer den färdiga träytan vara grov vid beröring . Klar avslutar upp det en aning träets ådring och små luftbubblor form . Den skall bubblor kratsade slät innan vi går vidare . Det finns färre luftbubblor att ta bort med varje efterföljande skikt .
 • Oljebaserat träslag kräver god ventilation medan de tillämpas och när de torkar . Underlåtenhet att leverera tillräcklig ventilation kan orsaka fysisk skada .


 • Relaterade artiklar


  hur man målar möbler med en blank yta
  hur man gör en DIY bokhylla
  hur man rengör och vårda trä trädgård bänkar
  vad är korgvide gjord av ?
  hur att renovera gamla skolan skrivbord för barn
  hur man bygger ett enkelt kök bar för avföring
  typer av rörliga förvaringskärl
  hur man bygger en hylla hörn vägg
  de delar av en säng
  den bästa typen av madrass för ryggsmärta