alternativa botemedel mot skabb

alternativa botemedel mot skabb

Skabb är en smittsam hudsjukdom som orsakas av mikroskopiska kvalster . Dessa parasiter gräva i mänsklig hud , lägger ägg och göra mer kvalster som lever på döda hudceller . Även skabb är inte ett livshotande parasit , de göra huden extremt kliande och om de lämnas obehandlade kan skapa onödiga problem

Var kan du fånga Skabb ?

Skabb är extremt smittsam när man kommer i kontakt med en smittad person , eller sängkläder någon med obehandlad skabb . Varje plats där människor på nära håll kan bli en grogrund för skabb kvalster . Några vanliga ställen där du kan fånga skabb är vårdhem , sjukhus ( enheter med långsiktiga patienter, i synnerhet ) och skolor .

Vilka är symtomen av skabb ?

Enligt National Institutes of Health, symtom på skabb inkluderar klåda som ökar på natten , utslag , sår som utvecklas från repor och gräva in i huden , och tunna linjer som ser ut som blyertsmarkeringar på huden . Skabb försvinner inte av sig själv, så om du upplever dessa symtom , få testas omedelbart och vidta åtgärder för att hålla och döda denna parasit innan du infektera andra medlemmar i din familj eller arbetsplats .

traditionell behandling för skabb

Mayo Clinic beskriver traditionella behandlingar som krämer och lotioner att döda kvalster . De vanligaste läkemedel är permetrin ( Elimite , Acticin ) och crotamiton ( Eurax ) . Din läkare kan ordinera oral behandling också, om du har en negativ immunreaktion .

alternativ behandling för SKABB

ScabiesReport. com rekommenderar Tea Tree olja som ett naturligt botemedel mot skabb , på grund av dess naturliga antiseptiska egenskaper. Andra aktuella åtgärder inkluderar Neem olja och gurkmeja roten pasta , tillsammans med att ta immun förbättra kosttillskott som zink och vitlök .

Varför använda alternativa behandlingar ?

Använda en alternativ behandling för att bota skabb kan vara mer effektiva än en traditionell botemedel eftersom dessa alternativa kurer har funnits längre och har färre dokumenterade biverkningar än de kemiska behandlingar . Dessutom , om du använder traditionella behandlingar felaktigt , det finns en chans att skabb på kroppen kommer att få motstånd och komma tillbaka . De naturläkemedel kan fungera långsammare , men de är också oljor och pastor som traditionellt har varit utmärkta ingredienser hudvård , så de inte kommer att orsaka några skador på huden som de dödar kvalstren .


Relaterade artiklar


tecken och symtom på en brun enstöring spindel bita
hur du skyddar dig från en massa läskiga insekter och deras bett
hur man ska bemöta en svart änka bett
hur man kan förhindra spridning av vägglöss
hur man upptäcker symptom på en varg spindel bita
hur man identifierar hushåll buggar & insekter
Diamondback skallerorm gift effekter på människor
vad en fästing ser ut
hur man dödar bomull parasiter
hur man ska behandla såret från en sjöborre