malmedel försiktighetsåtgärder

malmedel försiktighetsåtgärder

Malkulor används för en rad olika skäl . De var ursprungligen utvecklats för att förhindra nattfjärilar från att äta ull kläder . Men de är nu också användas för att hindra vilda djur i trädgården , vindar och andra platser . Malkulor är kemiska . Äldre malkulor och många nuvarande märkena innehöll fortfarande naftalen , som Naturvårdsverket och Arbetarskyddsstyrelsen Association både klassificera som giftiga för människor . Det är också giftigt för djur och utgör risker för miljön. Vissa märken använder nu paradichlorobenzene , som också är giftig och U. S. Institutionen för hälsa och mänskliga Services-listor som en möjlig cancerframkallande

Hem och inomhusbruk

Plats malkulor endast i områden där husdjur och barn inte kan komma i kontakt med dem . Sätt malkulor i plagget påsar , zip påsen och sedan sätta lås på garderobsdörren eller kläder bål där de används . Förvara oanvända malkulor i slutna behållare på platser där dina barn inte kan nå dem , t. ex. på en hög hylla eller låst container i garaget , utanför förvaring eller skåp med lås . Undvik att lukta malkulor eller hantering , särskilt om du är gravid eftersom gifterna även kan påverka fostret . Luft ur kläder i ett ventilerat rum eller kemtvätt innan kläder som har lagrats med malkulor . Rengör bål och plagg påsar om det behövs för annan användning .

pest avskräckande

malkulor aldrig bör användas bara kastas eller placeras utanför eftersom de inte kan säkert hållas från barn och husdjur. De förorenar också mark och grundvatten . Paradichlorobenzene elimineras inte genom vatten filtrering så att kemikalier är en miljöfara . Om de placeras i säkerhet burkar med hål på toppen , kan en begränsad mängd av malkulor placeras på vinden och i trädgården. Men på en så hög nivå att avskräcka skadedjur på vinden , skulle rök förorenar också huset luften .

Avfallshantering

malkulor och andra giftiga ämnen inte bör kastas i vanliga soporna . Kontrollera med din kommun om bestämmelser för hantering av giftiga ämnen . De flesta platser tillåta giftiga punkter som skall tas till en viss plats eller placeras i en säker behållare innan de släpps den vanliga soptunnan. är

Alternativ

Om ullkläder rengöras grundligt före förvaring , malar är oftast inget problem . Förvaring av ull kläder på kemtvätten kan vara mer effektiv och är oftast inte dyrt . Användning av ceder-fodrade garderober , bollar ceder eller block eller en ceder stam kan eliminera behovet av malkulor . Gör-det- själv kit för foder en vanlig garderob är tillgängliga om du har en massa ull kläder för att skydda . För skadedjur kan giftfri repellenter köpas i stället för malkulor .


Relaterade artiklar


hur man hittar de bästa erbjudandena när du handlar för skolkläder
korker pilbågar instruktioner
Hur man monterar en bricka
Vilken typ av kläder göra barn i frankrike slitage ?
hur du tar bort mögel i en krypgrund
gör det själv mögel sanering med borsyra
hur man väljer dop kläder för pojkar
hur man gör mörka kläder vibrerande
hur man köper en armé enhetlig
hur man byter objektiv i dina ramar