hur man rengör mögel från kläder

hur man rengör mögel från kläder

Mögel växer snabbt på fuktiga eller våta kläder , speciellt om kläder förvaras i slutna utrymmen utan ventilation och bort från solljus . Om du fångar problemet snabbt det är möjligt att helt enkelt tvätta kläder för att bli av mögel , även om det nästan alltid tar mer än en tvätt för att göra det , mögel klamrar sig fast tyger på ett sätt enkla jord och smuts inte . Även när synligt mögel är borta , kan det mögliga lukt kvar om kläderna inte är rengöras grundligt och med rätt produkter

Du behöver : .
gummihandskar .
Dammask ( N95 ) .
Tvättmedel.
Skål.
Varmvatten.
Borax


1
Skydda dig mot mögelsporer-. bära gummihandskar och ett bra andningsskydd ( N95 masker är bättre än vanliga masker hushåll damm för detta ) för att minimera kontakt med mögel .
2 .
Placera mögliga kläder i tvättmaskinen . Fyll maskinen med de hetaste vattnet kläderna kan hantera . Lägg till regelbundna tvättmedel till vattnet .
3 .
Fyll en liten skål med varmt vatten. Lös upp 1 /2 kopp av borax i skålen . Tillsätt löst borax blandningen till vattnet i tvättmaskinen .
4 .
Kör kläder genom en hel tvättprogram . När cykeln är avslutad , tvätta kläder igen efter de föregående stegen .
5 .
Häng kläderna på tork i full sol , om vädret tillåter . Om det är regnigt eller för grumlig , torka dem i torktumlaren på hög värme om kläderna kan hantera det .

tips och varningar


 • Om mögel lukt kvarstår efter tvätta kläderna två gånger , blöta kläder i en lösning av en kopp vit vinäger per 5 liter vatten under minst en timme . Tvätta dem igen med tvättmedel efteråt .
 • Om kläderna är vit bomull , kan du använda bleka istället för borax eller ättika i tvätten cykeln för att ta bort mögel fläckar och lukt . Följ instruktionerna på blekmedel behållaren .
 • Mögel småningom förstöra naturliga fibrer . Om kläder har förvarats mögligt under en längre tid , kan de kanske inte salvageable .
 • Mögel kan orsaka reaktioner hos många människor. Bär inte kläder tills alla spår av mögel-inklusive mögel lukt-är helt borta .


 • Relaterade artiklar


  Hur skärpa sax med stålull
  hur ta hand om lamm shearling
  hur man får bra erbjudanden på tillbaka till skolan kläder
  hur man gör en fluffig , polar fleece halsduk boa
  hur man köper Barnskor online
  borsyra instruktioner bekämpningsmedel behandling
  hur man gör en grottman kostym för barn
  hur man torkar en 100 % bomull kjol crinkle
  hur man helt declutter
  om mössor