hur du tar bort svartmögel från dusch kakel fogmassa

hur du tar bort svartmögel från dusch kakel fogmassa

Mögel är en svamp som växer i fuktiga miljöer. Det är inte konstigt att en gemensam plats som svartmögel finns är på dusch kakel injekteringsbruk. Även mögel är oftast inte skadlig för människor, de med astma och allergier kan uppleva obehagliga symtom som pipande andning , hosta och ögonirritation när de utsätts för mögel . Det är viktigt att rengöra svartmögel från duschen brickor för att hålla ytan ren i utseende och för att minska hälsoriskerna för dig och din familj

Du behöver : .
Vatten
Klor eller syre blekmedel .
Hink.
Svamp.
Trasor.
Stiff skurborste.
1 /2 kopp vinäger.
1 /2 kopp ammoniak .
1 /4 kopp tvätt soda .
Bakpulver.
Tandborste.
Bomullspinnar.
1 msk tea tree eller eukalyptusolja .
1 /2 kopp väteperoxid .


1 .
Blanda en lösning av fyra delar varmt vatten och en del klorin i en hink . Om mögel växer på färgade injekteringsbruk, använda syre blekningsmedel snarare än blekmedel . Detta är säkert på färger och giftfria .
2 .
Applicera blekmedel i bruket med en fuktad svamp eller trasa . Låt det sitta på injekteringsbruk för ca 15 minuter.
3 .
Skrubba injekteringsbruket med en styv borste och skölj sedan med rent vatten . Låt injekteringsbruk lufttorka .
4 .
Kombinera u00BD dl vinäger , u00BD kopp ammoniak och u00BC kopp tvätt soda i en gallon med varmt vatten i en alternativ metod för att rengöra mögliga injekteringsbruk. Tvätta injekteringsbruk med blandningen med en skurborste . Skölj blandning bort av injekteringsbruket med rent vatten.
5 .
Gör en pasta av bakpulver och blekmedel för mer envisa mögel fläckar . Skrubba bruket kraftigt med en tandborste skölj sedan rent . Du kan också ansöka direkt blekmedel till gjutna områden med hjälp av en bomullspinne . Låt det sitta på fläcken i ett par minuter och skölj sedan rent .
6 .
Blanda en matsked av tea tree-olja i en sprayflaska med hett tvålvatten för en mer naturlig rengöring metoden . Spraya gjutna injekteringsbruket sedan använda en skurborste för att ta bort mögel . Det finns ingen anledning att skölja lösningen . Akta-tea tree-olja har en mycket stark lukt . Du kan ersätta oljan tea tree för eukalyptusolja , som luktar trevligt , om du föredrar
7 .
Kombinera u00BD dl väteperoxid i en sprayflaska med en kopp vatten för en sista alternativet att rengöra mögel . Spraya på mögliga injekteringsbruket och inte spola .

tips och varningar


 • Testa rengöringsmedel som du väljer på en liten , obetydlig del av injekteringsbruket före rengöring av hela ytan . Vissa produkter kan missfärga bruket .
 • Använd gummihandskar vid arbete med rengöringsmedel för att undvika hudirritation .
 • Blanda aldrig blekmedel och ammoniak . Denna kombination kan producera giftiga gaser som kan vara skadliga för din hälsa .


 • Relaterade artiklar


  hur man får bra erbjudanden på trendiga kläder och dyra namn lagrar varumärke för dina barn
  hur man använder flickor festtåg klänningar , efter föreställningen
  hur man gör en huva badlakan
  Hur kan jag mäta mitt barns skostorlek hemma ?
  hur man klär ett barn stilfullt
  hur man utformar ett barns pullover tröja
  barnens kläder säkerhet
  hur man lär dina barn hur man gör sin egen tvätt
  hur man kan spara garderobsutrymme ( och kanske tjäna pengar i processen )
  hur man bevarar en dopklänning