hur du tar bort en rök lukt från en läder kupén

hur du tar bort en rök lukt från en läder kupén

Rök lukt-särskilt cigarettrök lukt-är notoriskt svåra att utrota . Chansen finns , röken lukt i det inre av bilen har inte orsakats av en engångskostnad felsteg, men genom veckor , månader eller år av upprepad exponering för rök och överfyllda askkoppar . För att göra saken värre, är läder ökänd för att absorbera lukt och rengöring läder kan vara svårt att

Du behöver : .
mjuka dukar
Baby schampo.
Sköljmedel.
Saddle tvål.
Sprayflaska.
Vinäger.
Bakpulver.
Gamla strumpor.
String.
Ozongenerator .


1 .
Lös upp en kapsyl av baby schampo och ca 1 /4 kopp av flytande sköljmedel i en liter varmt vatten . Fukta en ren trasa med denna lösning och massera in i bilbarnstolar , sköljning och torkning varje plats som du går . Tvålen tar bort röken rester medan sköljmedel kommer att angripa lukter .
2 .
Tvätta klädseln med sadel tvål enligt paketet riktningar om rök lukt kvar . Låt de platser torka helt innan du går vidare .
3 .
Lägg en lösning av 1 /2 kopp ättika till 1 qt . vatten i en sprayflaska . Spraya insidan av din bil . Kom ihåg att spraya mattor och innertak klädsel samt sittplatser . Låt torka över natten.
4 .
Placera en generös mängd bakpulver i en sticka strumpa och fäst paketet till backspegeln med snöre . Bakpulver absorberar lukter .
5 .
Hyr en ozongenerator om allt annat misslyckas . Detta är den anordning som används av hotell för att ta bort rök lukt från rummen. Ozon generatorer finns för korttidsuthyrning till rimliga priser-i allmänhet mindre än $ 100 för en liten enhet . Hyr den minsta enhet som krävs för ett utrymme storleken på en bil interiör .

tips och varningar


 • Kom ihåg att din skinnklädsel är bara en av delarna i din bilens interiör som har tagit i och håller på till den kvardröjande lukten av rök . Vakuum, rena och behandla mattor och andra ytor också. Även glas överdraget med rök rester kan diffus lukt .
 • Rengöring läder eller annat känsligt material bör ske i etapper och börjar med den mest konservativa , tills önskat resultat uppnåtts är . Detta kräver tålamod, men är det bästa sättet att skydda din investering .
 • EPA varnar för att ozongeneratorer använder felaktigt kan ge hälsofarliga nivåer av ozon . Följ tillverkarens anvisningar noggrant .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan bli av begagnade barnkläder
  hur du tar bort Elmers lim från kläder
  hur man förnya en tonåring är vår garderob
  hur man kan minska djuravfällningar
  hur man får ut katten spray av trägolv
  hur man rengör mögel från innerväggar
  hur man gör en toga kostym för ett barn " spela
  skoluniform nackdelar
  hur man blir en scen kid
  om nylon pannband