majsstärkelse fläckborttagning

majsstärkelse fläckborttagning

Majsstärkelse kan hittas i ditt kök skafferi som matlagning ingrediens , men det kan även fungera som ett fläckborttagningsmedel . Samtidigt som det finns ett antal rengöringsmedel på marknaden , denna naturliga , snabbt absorberande pulver kan vara lika effektiva och mycket billigare

fettfläckar

Majsstärkelse absorberas snabbt fettfläckar från kläder och andra tyger . Placera en gammal trasa eller papper under fläcken för att förhindra den från blödning , sedan blot bort så mycket av fläcken som möjligt . Se till att utplåna , inte gnugga , så gnugga kan sprida fett fläcken . Strö tyget med en tjock beläggning av majsstärkelse . Detta kommer att snabbt absorbera merparten av fettet . Lämna på fläcken i 15 minuter , tillsätt sedan några droppar vatten för att skapa en pasta . Gnid in fläcken med fingertopparna och sedan tvätta i ett kyl- vattnets kretslopp.

rök och sot

Strö matta eller kläder som har tagits upp i rök och sot med en tjock beläggning av majsstärkelse . Låt det sitta över natten. Dammsug upp majsstärkelse , fläcken ska försvinna.

blodfläckar

För blodfläckar på en madrass eller matta , strö ett tjockt lager av majsstärkelse och låt sitta i några timmar , eller över natten när det är möjligt . Vakuum på området för att ta bort majsstärkelse och fläckar . Upprepa efter behov tills fläcken är helt borta .

Fläckar på marmorytor

Missfärgade marmor ytor kräver milda rengöringsprodukter. Blanda majsstärkelse och vatten för att skapa en tjock pasta. Applicera ett jämnt lager över fläcken och låt sitta tills det är torrt . Torka bort de härdade pasta med en fuktig trasa och upprepa om det behövs tills fläcken har försvunnit helt.


Relaterade artiklar


hur man använder en lödkolv för att stoppa ett band från fransa
hur man får fläckar av vintage linne
hur man fixar barn jeans med elastisk linning
mode spel för pojkar
hur man skapar en jul ensemble för dina tvillingar christmas porträtt
barns modekläder år 1958
hur man rengör mögel bort av möbler
hur fräscha upp din madrass
hur man gör ett papper hatt Peter Pan
hur man rent trä miniblinds