hur man tvättar en vit köksbänk

hur man tvättar en vit köksbänk

En vit kök bänkskivan kan vara en estetisk förbättring till köket plats i hemmet , och ibland lite jobbigt att hålla ren . Den typ av material bänken avgör i hög grad hur du kan hålla det materialet ren . Oavsett om du har ett laminat , Formica eller granit bänkskivan är allt du behöver ett par rengöring som är specifika för dessa material (och lite tid för tvätt ) för att hålla dem ute ren och vit

Du behöver : .
Soft tvätta trasa .
Skurborste.
Varmt vatten.
Kök tvål eller tvättmedel .
Granit polska.

Rengöring vitt laminat eller Formica Bänkskivor


1 .
Tvätta bänkskivan varje dag med varmt vatten och tvål kök . För allmänna underhåll av bänkskivor , förhindrar denna uppbyggnad av damm och livsmedel bakterier som kan påverka färgen på dina bänkskivor . Se till att använda en mjuk trasa för att undvika repor på bordsyta .
2 .
Fläckar tas bort med rengöringsmedel som inte innehåller tunga kemikalier . Utspätt blekmedel fungerar vanligtvis bra . Enligt M. Xavier på Creative hemmet, att bli av med dåliga fläckar " . . . skapa en pasta av bakpulver och vatten . blot upp detta i stället skura och skrapa .
3 .

Ansök bänkskivan vax till bänkskivor en gång i månaden . Du kan köpa ett bra vax kvalitet bänkskivan från någon specialitet kök eller järnaffär , och regelbunden användning av vax kommer att hålla laminat ser ren och ny under en lång tid .

Rengöring Vita bänkskivor i granit


1 .
Tvätta bänkskivor i granit varje dag med varmt vatten och tvål . Eftersom granit materialet är så hårt, är det svårt att repa , och därför kan du antingen använda en mjuk svamp eller skrubbern att tvätta
2
bort mat bakterier och vätskor omedelbart från . bänkskivor i granit , som de fläckar snabbt . Bänkskivor i granit är särskilt känsliga för alkohol och citron , så dessa objekt skall rengöras med vatten och diskmedel omedelbart .
3 .
polska bänkskivan en gång varannan vecka med en granit bänkskivan polish , som du kan köpa i någon specialitet köket butik eller järnaffär . Använd inte rengöringsmedel eller puts med starka kemikalier eller alkohol , eftersom det permanent kan skada granit .

tips och varningar


 • Eftersom vita bänkskivor förlorar sin sanering letar färg snabbare än andra färgade bänkskivor , det bästa sättet att hålla dem vita är att tvätta den bänkskivor varje dag , särskilt efter måltiderna.
 • Om du är känslig för rengöringskemikalier eller polska , bära en mask papper och rengöring handskar när de behandlar din bänkskivor .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan inreda ett rum flickor
  hur man enkelt göra baby fick filtar
  hur man kan eliminera krita fläckar från kläder
  hur man undviker vägglöss angrepp
  hur man kan få gratis ( eller billig ) babykläder
  hur man rengör haj ånga mopp dukar
  hur man kan återställa glittriga Barnskor aka " Dorothy skor "
  om cordoba argentina
  hur man rengör en plast topp fällbord
  hur man gör en hurra enhetlig