hur är flytande tvättmedel gjort ?

hur är flytande tvättmedel gjort ?

Agglomerering

stora kommersiella tvättmedel tillverkare använder en serietillverkad process som kallas tätort . Det första är de torra ingredienserna ( vanligen i form av granulat ) hälls i en stor , mixer-liknande maskin fylld med kraftfulla spinning blad att skära upp dem i fina , jämnt stora kärnor . De torra ingredienserna ingår normalt " soda " ( natriumkarbonat , används för att förhindra metalljoner i hårt vatten från att lämna pant på kläder) , STPP ( sodiumtripolyfosfater, avsedda att huggas upp fett /fett ) , CDB Clearon ( blekmedel ) och CMC ( en anti-omlagrade agent som håller bort smuts i vatten och utanför kläderna ) .

Vidare är de flytande ingredienserna sprayas på torra , som fortfarande siktas för den snurrande bladen . Dessa ingredienser ingår flytande silikat ( ser till att de olika typerna av torra partiklar hålla ihop för att bilda en enhetlig makro-partikel ) , enzym lösningar ( konstruerad för att bryta upp specifikt färgämne molekyler ) och parfymer /färgämnen ( för estetik ) .

Som spinning bladen blanda vattnet med de torra ingredienserna , inträffar en värmeavgivande kemisk reaktion , svarvning blandningen i en varm , trögflytande gryta .

Torkning

Detta trögflytande soppa hälls på ett transportband där heta fans hjälpa torka den tillbaka till sönderfallande klumpar . Dessa klumpar är pulvriseras sedan till pulver och siktas för att säkerställa att inga stora bitar kvar .

Upplösning

Pulvret blandas sedan med en vattenbaserad lösning innehållande ämnen som kallas solubizers . Finns i en mängd olika formuleringar , solubizers omger princip pulvret molekyler att göra dem mer lösliga i vatten . Detta säkerställer att varje droppe av SENTIMENTAL flytande tvättmedel har en enhetlig konsistens.


Relaterade artiklar


hur är flytande tvättmedel gjort ?
hur du tar bort fläckar på baby dop kläder
hur man använder bleka som en belastning renare
hur man startar en linje babykläder
Hur kan jag göra min kung påslakan snävare passning ?
hur du tar bort hårt lim i mattor
Hur blir bomullstyg ?
hur du tar bort vanliga fläckar
Hur man knyter en scarf på en bebis huvud
hur man klär dina barn bra på liten budget