hur man kan bli av skabb kvalster

hur man kan bli av skabb kvalster

Itch kvalster är även känd som skabb . De lever på människans hud och är inte synliga för det mänskliga ögat . De kan sprida sig i hela huden om den inte behandlas och bli ett allvarligt problem för hela kroppen . En till tre ägg läggs dagligen av den kvinnliga kliar mite . Utan behandling kan klia kvalster spridas till en annan person . Itch kvalster orsaka svår klåda och stora flammig rodnad efter att repa

Du behöver : .
Havtorns olja
. Permetrin grädde .
Svavel kräm eller lotion .


1 .
Gå till din läkare . Läkaren kommer att ta ett skrapande av din infekterad hud och testa den för klåda kvalster . Din läkare kan ordinera ett antibiotikum kräm som måste gnuggas lätt in i huden en gång eller två gånger dagligen beroende på infektionens svårighetsgrad .
2 .
Bred lokal behandling på infekterad hud av klåda kvalster . En topikal behandling är svavel kräm eller lotion . Detta kräver inte ett recept , men det är bäst att tala med din läkare innan du använder det . Svavel kräm eller lotion är en over-the-counter behandling och är giftfri .
3 .
Använd en permetrin grädde som Elimite på områden som smittats av skabb kvalster . Sprid permetrin från toppen av huvudet till fotsulorna . Lämna det på natten eller under dagen för åtta till 12 timmar och tvätta bort . Elimite grädde kommer att kräva ett recept från din läkare. Lyclear Creme Rinse är en annan permetrin produkt som kan användas efter att tvätta håret . Massage på hårbotten i minst 10 minuter för att bli av klåda kvalster .
4 .
Tvätta sängkläder och kläder ofta . Dammsug madrassen innan du placerar ett annat blad på sängen . Detta kommer att hjälpa till att hålla klådan kvalster från att återvända .

tips och varningar


  • Klåda kan fortsätta i upp till fyra veckor .
  • Hålla omgivningar ren . Ändra och rena lakan varje dag tills du är kvitt klådan kvalster .


  • Relaterade artiklar


    no- sy Trollkarlen från Oz kostym idéer för barn
    hur man skriver på etiketter kläder namn
    hur man gör hemmagjord zigenare kostymer
    hur man tvättar ett fårskinn matta utan att ruinera det
    hur man gör hemmagjord luftfräschare
    hur man handlar tillbaka till skolan kläder för barnen
    hur du anpassar en Varsity jacka
    hur man klär rik på högstadiet
    hur man gör christmas house skor
    hur man ska möta professionella män