om barnens kläder

om barnens kläder

Barnkläder är miljarddollarindustri byggd på en dyr nödvändighet --- en nödvändighet eftersom barnen behöver kläder och dyra eftersom barn växer snabbt, ofta outgrowing sina kläder i en takt som föräldrarna har svårt att hinna med .

barnkläder industri tjänar tre olika stadier av utveckling : spädbarn, småbarn och stora barn . Barnstorlekar skiljer sig från vuxnas på samma sätt som mäns storlekar skiljer sig från kvinnornas

Historia

Genom historien har den stil och design av barnkläder återspeglade mängden säga Barnen fick . Före 1700-talet barn klädda som små vuxna . Sömmerskor och skräddare skulle bara göra mindre versioner av kostymer , klänningar och kläder gjorda för en vuxen . Kläder utvecklades under 1700-talet och 1800-talet , och barn var ofta klädd i kläder som var bekväma för dem och bekvämt för föräldrarna . Denna tendens har minskat mot slutet av 1800-talet , med barn tvingas bära underkjolar och livliga och klä sig som vuxna . Den tidiga 20-talet såg en förändring i inställningen : Barnen har fått sin egen individuella stil som avspeglas tidsperioden, men har utvecklats speciellt för dem

Funktioner

Barnkläder är utformade för att matcha behov och förmåga en . barn i en viss ålder . Baby kläder är utformade så att föräldrar kan enkelt sätta på och ta av kläder , samt lätt blöjor tillgång för byte . Småbarn kläder är också så att föräldrar lätt kan klä ett barn, men har en enkel design så barnen kan klä sig , innehåller en hel del elastiska band och slipper objekt som knappar . Barnkläder fortsätter att självständighet och introducerar knappar, blixtlås och snaps , så att barnet kan utveckla denna färdighet i livet .

Storlek

Baby kläder är dimensionerade efter ålder . Kläder köps av månader --- 3, 6, 9 , 12 , 18 eller 24 . Eftersom det inte finns någon genomsnittlig barn , är det möjligt att en större nyfödd kan vara klädd i 12- månaders kläder när hon fyller 6 månader . Småbarn kläder är baserad på en kläder skala 1T att 4T , med dimensionering öka i heltal . Denna storlek formeln är baserad på barnets längd och bål andel . En liknande formel gäller för barnstorlekar , vilka på förhand i hela tal från 1 till 6 och sedan 6X , för barn som är för stora för barnens storlekar men för liten för att göra hoppa till nästa dimensionering regimen .

När de har vuxit ur barnkläder , kommer barnen vara klädda enligt könsspecifika storlekar . Pojkar och flickor börjar mätas på olika sätt på denna punkt , men storlekarna är fortfarande baserat på deras bröst bredd , midjemått och innersöm . Dessa storlekar löper från 7 till 12 i varje kön .

Varning

Precis som med vuxna kläder , finns det ingen branschstandard för dimensionering . Ett barn kan bära en 4T i ett varumärke utan en pojkar 7 i en annan . Den internationella standardiseringsorganisationen har utfärdat riktlinjer för vissa delar av kläder --- nämligen skor och underkläder --- men det är inte standard mått för barnkläder . Som med vuxen kläder , det bästa sättet att kontrollera en plats på ett barn är att ha honom prova på plagget .

Identifiering

Wal- Mart är världens största försäljare av barnkläder . Räckhåll för Wal-Mart verksamhet är så stor att Carter 's har utvecklat en exklusiv linje av kläder som skall säljas i deras butiker . "Barn av Mine " är endast tillgängligt på Wal- Mart , medan Carters märkeskläder säljs runt om i landet på Macy 's , Kohls och JC Penney varuhus . Carters och Gerber är de två största tillverkarna av barnkläder i Amerika .


Relaterade artiklar


hur man gör en filt sommarbarn
hur man tvättar äkta shearling - fodrade läderskor hus
hur man får BearPaw stövlar på försäljning
hur man kan stoppa en häl slip
hur till vända en baby body till en docka outfit
hur man får de bästa erbjudandena när hästridning
hur man förbereder för en sändning salu
hur man gör patchar
hur man gör en jacka från en tröja
hur man köper en tröja flickor