lättnad för bränt, nariga och svullna läppar

lättnad för bränt, nariga och svullna läppar

Dina läppar, centralt beläget på ditt ansikte, är användbara för både skönhet och nytta. De består av tre till fem lager av huden som är tunnare än varje lager av hud på resten av kroppen. Bränns, nariga eller svullna läppar kan vara smärtsamma, irriterande, och oattraktiv. Lyckligtvis finns det några enkla åtgärder för att hjälpa dig att hantera dessa frågor och returnera dina läppar en naturlig, sund och

Bränt Lips

Om du har bränt dina läppar i solen eller på grund av en varm vätska, har du förmodligen bort ett eller flera lager av hud. Du måste ansöka något som hjälper regenerera lagren av läppen hud. Rengör området med mild tvål och vatten och sedan använda ett antibiotikum-baserad salva eller kräm till läpparna. Detta förhindrar området från att bli smittade och göra det lättare för huden att växa tillbaka. Använd en läpp behandling som innehåller allantoin-detta är ett ämne som hjälper regenerera vävnad, återfuktar och skyddar läpparna. E-vitamin, en antioxidant, hjälper också behandla solbrända läppar. Köp E-vitamin kapslar från din lokala hälsokostaffär. Pierce ett med stift och pressa ut vätskan. Smeta den över läpparna hela dagen. Bär ett par kapslar med dig hela tiden att tillämpas så snart det behövs.

Nariga läppar

Om du har nariga läppar, det är eftersom huden är peeling från dem på grund av extrema väderförhållanden, såsom vind och kyla. Att bota nariga läppar, sluta slicka och tär på dem. Detta kommer att förvärra problemet och gör dina läppar mindre attraktivt. När du slicka dina läppar och vattnet avdunstar det gör dem ännu torrare än tidigare. Istället omedelbart tillämpa en chapstick när du känner dina läppar narig-igen, helst en som innehåller allantoin eller aloe och vitamin E.

svullna läppar

Om dina läppar är svullna på grund av en allergisk reaktion, insektsbett, eller olycka, få lite is. Tvätta läpparna bort först med en tuss för att döda eventuella bakterier och tar bort smuts. Placera därefter ett par kuber i en liten plast baggie och håller den mot läpparna tills kuberna smälta. Ta en över disk antihistamin som Robitussin eller Benadryl bidra till att minska svullnaden om detta beror på en allergi. Undvik läppglans och chapstick som innehåller kollagen, peppar, kanel, alpha-hydroxy syror, eller retinol, eftersom dessa ämnen kan orsaka läpparna till fyllig och svälla upp ännu mer.


Relaterade artiklar


Hur slutar jag bita på naglarna?
hur man har vackra fötter
hur att neutralisera parfym lukt
Hur tvål fungerar kemiskt?
hur du gör din egen naturliga deodorant
hur billigt ren glasögonglas
hur man kan bli av med vitlök lukt
hur man kan bli av rök lukt i håret
biverkningar av nagelbitning
hur man gör livet lättare med borta goo